100% specialty koffie
Geschikt voor filter en espresso
Arabica boon met hoogste cafeïnegehalte
Intens van smaak, zacht voor de maag

Mllgrm - 07 / Jun / 2020

De branderij achter Mllgrm®

De branderij achter Mllgrm®

Mllgrm® koffie is een 100% specialty koffie die met de grootste zorg wordt gebrand door onze partner Blommers Coffee. Blommers Coffee behoort tot de beste koffiebranderijen van de wereld. Deze samenwerking garandeert een functionele koffie die even effectief als smaakvol is.

Blommers Coffee is een micro-branderij in Nijmegen gespecialiseerd in specialty koffie. Robert is eigenaar van de branderij. Zijn motto: "Coffee is our game, perfection is our fame". Hij werkt enkel met de hoogste kwaliteit koffies en is altijd op zoek naar het beste recept voor het branden van een groene koffieboon. De zoektocht naar de beste receptuur beheerst Robert als geen ander. 

Op foto: Etiënne (links) en Robert (rechts)

Verborgen smaken

Zijn specialiteit is het naar boven halen van de smaken die een koffieboon bezit. In de boon zitten bepaalde smaakkenmerken die typisch zijn voor een bepaalde regio of plantage. Robert: "Door de boon lichter te branden, voorkom je dat de smaken worden verbrand en alleen de bitters overblijven. Een koffieboon zit namelijk boordevol smaken, zoals bijvoorbeeld fruit, chocolade en noten." Voor veel mensen is het nieuw dat koffie dergelijke smaken kan bevatten, anders dan de sterke, bittere smaak die men veelal gewend is.

Smaak versus effect 

Breng smaak en effect samen en je krijgt Mllgrm®; een functionele specialty koffie. Robert is de smaak-goeroe en Etiënne kijkt vanuit functioneel oogpunt naar een koffie. Hoeveel energie krijg je van een kop koffie? Hoeveel koffie kun je per dag drinken? Etiënne: “Mllgrm® geeft antwoord op deze vragen. Zo help ik koffiedrinkers om hun dagelijkse koffieroutine gezonder, effectiever en smaakvoller te maken. Drink je Mllgrm® koffie dan weet je welk effect een of meerdere koppen koffie op jou heeft. Samen met Robert zoek ik naar de beste combinatie van kwaliteit, smaak en effect.”

Selectie koffieboon

Bij het uitzoeken van (nieuwe) koffies selecteert Etiënne op de hoeveelheid cafeïne die een bepaalde koffie variëteit bezit. Vervolgens gaat Robert op zoek naar een koffieboer waar hij deze variëteit kan inkopen. De koffieboon moet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen, anders is het ook geen specialty koffie. Na de inkoop volgt er een periode van meerdere malen testen en proeven om tot de beste zetrecepten voor verschillende zetmethoden te komen. Daarna zetten we de koffies volgens deze receptuur en laten we ze testen in het laboratorium op de aanwezige cafeïne. Op deze manier kunnen we onze koffiedrinkers informeren over de hoeveelheid cafeïne in hun favoriete kop koffie, zodat zij kunnen bepalen hoeveel koffie ze per dag kunnen drinken voor een gezonde levensstijl.


Oog voor kwaliteit 

Voordat Robert de groene koffiebonen inkoopt, worden er eerst meerdere samples gebrand. Vele brandprofielen en tasting sessies (o.a. blinde tests) later, besluiten we om over te gaan tot inkoop of dat we verder gaan zoeken. Robert: "We zijn pas tevreden als we alle smaken die een boon bezit eruit hebben gehaald. Dat proces kan soms weken duren. Als we het optimale brandrecept voor een boon hebben gevonden, dan doen we elke maandag opnieuw een tasting met het hele team. We controleren zo of de koffie nog steeds de smaken in dezelfde mate bevat. Zo garanderen we de hoogste kwaliteit en de beste smaak in iedere zak koffie.”

Oog voor kwaliteit is onze gemene deler. De samenwerking garandeert een functionele koffie die even effectief als smaakvol is.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »